Mathias Thyrri er blevet optaget som en del af Badminton Danmarks eliteprogram, hvor han fremover skal danne makkerskab med Amalie Magelund.

 

Modstandere til Mathias Thyrri og Amalie Magelund gør klogt i at have en god defensiv.

Når først Thyrri har fundet sin plads på baglinjen, og Magelund er ved nettet, så har doublen ifølge dem selv en offensiv, der gør dem meget farlige. I hvert fald når de er blevet spillet sammen.

For de to spillere har kun dannet makkerskab siden begyndelsen af januar, hvor det blev offentliggjort, at de var et nyt mixeddoublepar på landsholdstræningen.

Begge er meget spændte på samarbejdet.

– Jeg tænker, vi supplerer hinanden rigtig fint. Thyrri er sindssyg farlig og meget angrebsivrig, så jeg tror, at vores force kommer til at ligge der. Når vi først kommer i angrebet, tror jeg, det bliver svært for vores modstandere at komme ud af, fordi vi kan holde presset, siger 21-årige Magelund.

Den tre år ældre Thyrri er enig i, at de kan få lagt et godt tryk på modstanderne og sender også roser den anden vej til makkeren.

– Vi har mange elementer, hvor vi kan være farlige. Både fra mig på bagbanen, men Amalie er også meget aggressiv på nettet. Det passer godt til min spillestil med en offensiv tilgang til spillet og at skulle kæmpe om initiativet, pointerer han.

Han og Magelund fik allerede en forsmag på deres makkerskab, da de fik en enkelt kamp sammen ved Sudirman Cup (VM for blandede hold) i september sidste år. Der tabte de til verdens dengang nummer fire, Praveen Jordan og Melati Oktavianti, med 8-21, 17-21.

Det var første gang, de spillede sammen til et mesterskab eller turnering. Derfor glæder Amalie Magelund sig til, at de nu kan få trænet en masse sammen, og hun har store forhåbninger for fremtiden.

– Jeg ser et stort potentiale i makkerskabet. Jeg tror på, vi kan nå rigtig langt sammen. At komme til at spille de større turneringer og klare os godt der, fortæller hun.

For Mathias Thyrri var der mere godt nyt med makkerskabet. I samme ombæring blev han optaget i Badminton Danmarks eliteprogram og dermed en spiller, der fremover bliver satset på.

– Det er noget, jeg altid har haft en drøm om. Det var fedt at få nyheden om, at de tror på en, og at jeg bliver en del af elitegruppen. Der følger selvfølgelig også en masse ansvar og ambitioner med. Både fra trænernes og fra min egen side. Men det bliver mega fedt, og jeg håber, jeg kan leve op til forventningerne, siger Mathias Thyrri.

Sidste år spillede han mixeddouble sammen med Mai Surrow, hvor de sluttede 2021 af med en placering som nummer 53 på ranglisten. Magelunds tidligere makker var Niclas Nøhr, og de nåede deres højeste placering i midten af november sidste år med en 26. plads.