Freja Ravn og Amalie Magelund er enige om, at det især er den fysiske del, de skal forbedre, hvis de skal kunne give de stærke asiatiske damedoubler endnu mere modstand.

 

Det er svært at sige Freja Ravn, uden det bliver efterfulgt af Amalie Magelund.

De to har spillet double sammen, siden deres alder blev tocifret, og Badminton Danmarks sportslige ledelse har besluttet, at parret også skal fortsætte sammen frem mod OL 2024 i Paris.

– Det betyder sindssygt meget. Jeg havde håbet på det, og det ville være ærgerligt, hvis det skulle stoppe, da vi har kendt hinanden så godt gennem så mange år. Jeg føler også, vi har meget mere at byde på, og jeg tror på, vi kan udvikle os meget mere både sammen og individuelt, siger Magelund, som i mixeddouble fremover skal spille sammen med Mathias Thyrri.

Ravn og Magelund hoppede ind i 2021 som nummer 41 på ranglisten, men da året var omme, havde de taget et stort spring opad. I slutningen af november nåede de karrierens højeste placering med en plads som nummer 23 i verden.

Det kom blandt andet på baggrund af en andenplads i Super 300-turneringen Spain Masters, sejr i VICTOR Denmark Masters og deltagelse ved Sudirman Cup (VM for blandede hold) og Uber Cup (VM for damehold).

– Vi har taget ret mange skridt i forhold til ranglisten. Vi vil dog gerne klare os mere kontinuerligt godt på højere niveau, så vi ikke kun leverer i eksempelvis hver tredje turnering, pointerer Freja Ravn.

Selvom hun og Magelund blot er 21 år, har de i flere år allerede været en fast del af landsholdstræningen i Brøndby.

I 2018 fik de deres debut på World Touren, hvor det blandt andet blev til en deltagelse i Super 750-turneringen Denmark Open.

Året efter kom der for alvor gang i resultaterne. Scottish Open, Irish Open, Polish International, Dutch International og Swedish Open blev alle vundet, ligesom de også vandt guld ved UDM og vandt første runde i deres VM-debut.

Præstationerne i 2019 blev belønnet af Badminton Danmarks sportslige ledelse med prisen som ’Årets Komet’, hvilket var første gang en damedouble vandt.

Siden har de opbygget yderligere erfaring på World Touren og til holdmesterskaber.

De er derfor klar over, hvad der skal til, hvis de fremover skal tage yderligere et skridt mod verdenstoppen.

– Vi skal få bygget noget på i den fysiske del. Asiaterne er sindssygt stærke, så det er især der, vi skal forbedre os, understreger Magelund, og makkeren uddyber:

– Selv hvis vi har godt styr på det tekniske og taktiske, så er det svært at føre ud i livet, hvis ikke benene er med. Så det fysiske element er virkelig vigtigt for os. Også mentalt at være indstillet på, at vi skal stå på banen i mere end en time. Det kan godt være mentalt hårdt, hvis man normalt maksimalt spiller 40 minutter, siger Freja Ravn.