Der er garanti for masser af energi og højt tempo, når Frederik Søgaard og Rasmus Kjær fremover skal stå på samme side af nettet.

 

Tilfredsheden var stor hos både Frederik Søgaard og Rasmus Kjær i begyndelsen af januar.

Her offentliggjorde Badminton Danmarks sportslige ledelse, hvordan doublekonstellationerne fremover skulle se ud på landsholdstræningen, og efter samråd med spillerne blev Søgaard og Kjær sat sammen.

– Jeg glæder mig rigtig meget til det, og jeg tror, vi har muligheden for, at det kan blive rigtig godt. Både på det spillestilsmæssige men også samarbejdet uden for banen. Potentialet er rigtig stort, slår Rasmus Kjær fast.

Han kommer fra et makkerskab med Joel Eipe, hvor de i starten af året opnåede deres højeste placering som nummer 50 i verden.

Eipe har tidligere vundet sølv ved ungdomsverdensmesterska-bet sammen med Søgaard, og dermed er cirklen nu fuldendt.

24-årige Søgaard har netop ventet længselsfuldt på de nye konstellationer, da han siden november har været uden makker, efter 33-årige Mads Kolding stoppede karrieren.

– Det nye makkerskab bliver anderledes i den forstand, at det blev lidt en mentor, jeg havde i Kolding. Vi nåede desværre ikke at spille så mange turneringer sammen, men jeg lærte meget af Kolding på og uden for banen, så det er helt sikkert noget, jeg kan tage med i mit makkerskab med Rasmus, siger Søgaard om sin et år yngre doublemakker.

Rasmus Kjær er overbevist om, at de kommer til at supplere hinanden godt.

– Jeg synes, vi passer rigtig godt til hinanden. Vi har begge en god defensiv og stærk arm, og vi bevæger os begge godt. Vi kan både sætte og følge med i højt tempo. Det giver den store fordel, at vi kan rokere på banen.

– Så betyder det ikke det helt store, om jeg er bagved, og han er foran eller omvendt. Det kræver bare, vi får trænet nogle systemer ind, så der ikke kommer nogen huller, understreger Rasmus Kjær.

Frederik Søgaard er enig i, at fleksibilitet på banen bliver en af deres styrker.

– Han kan arbejde i lang tid, men samtidig er han ikke bange for at stå ved nettet og tage en bold over hovedet i ny og næ, så det, tror jeg, kommer til at gavne vores spil, at vi kan rokere rigtig meget rundt. På den måde ligner vi lidt hinanden, men samtidig har vi stadig vores spidskompetencer, siger Søgaard, hvis højeste placering på ranglisten var en 37. plads i 2019 sammen med David Daugaard.

Udover makkerskabet med Søgaard er Rasmus Kjær også blevet optaget som en del af Badminton Danmarks eliteprogram.