Sidste år lykkedes det for første gang i karrieren nordjyske Victor Svendsen at vinde den prestigefyldte DM-titel. Sammen med den forsvarende danmarksmester kigger vi tilbage på mesterskabet i 2021, der startede med en dårlig optakt, og som endte med en guldmedalje om halsen. 

 

Få uger inden mesterskabet lå det ikke i kortene, at han skulle erobre det eftertragtede DM-trofæ.

Victor Svendsen var netop hjemvendt fra Tokyo, hvor han på grund af en skade i hoften måtte opgive at fungere som sparringspartner for de danske OL-spillere.

– Mine forberedelser til DM var ikke særlig gode sidste år. Jeg var blevet sendt hjem fra OL i Tokyo, hvor jeg skulle være trænings- og opvarmningssparring, fordi jeg havde en skade i hoften. Da jeg sad i flyet hjem til Danmark, troede jeg, at jeg måtte opgive DM, som kun lå få uger senere. Men nogle dage efter hjemkomsten og på magisk vis uden nogen kan forklare hvorfor, så forsvandt smerterne, og jeg valgte derfor at stille op til danmarksmesterskaberne.

Glæden over at være tilbage på banen og spille turneringer var noget større end træningsmængden op til mesterskabet, hvorfor Svendsen ikke havde store forventninger til sig selv.

– Jeg var virkelig glad for at gå på banen i Esbjerg uden smerter. Jeg forsøgte at tage en kamp ad gangen og bare glædes ved at være smertefri. Jeg havde ikke store forventninger til mit spil eller til et specifikt resultat, for jeg havde godt nok ikke trænet meget op til mesterskabet grundet min skade i hoften, lyder det fra DM-vinderen.

Til trods for en optakt fuld af uvished, så lykkedes det ham at nedlægge sine modstandere kamp efter kamp. I finalen gik det ud over Rasmus Messerschmidt fra Værløse, der måtte se sig slået af 26-årige Svendsen.

– Da jeg vandt kampen, husker jeg, at en kæmpe lykkerus ramte min krop. Det var et fedt øjeblik. Det betød meget for mig, at jeg kunne dele dette øjeblik med min træner, Allan Kolbro Nielsen. Det gjorde det hele endnu mere specielt, at vi kunne fejre min triumf sammen, for han betyder rigtig meget for mig, og vi har et helt specielt bånd. Han har været der for mig i mine op- og nedture, og han har gjort mig til en del af sin familie, fortæller Svendsen.

Det var ikke kun Victor Svendsen og Allan Kolbro Nielsen, der fejrede det faktum, at Svendsen var ny danmarksmester, og at hans navn kom på DM-pokalen. Også Svendsens familie var særdeles stolte og glade.

– Jeg er rigtig glad for at få mit navn på pokalen, og det giver mig et boost med selvtillid og motivation. Min titel er også noget, min familie er særlig stolte over. De er selvfølgelig rigtige glade på mine vegne, og det betyder rigtig meget for dem.

I år håber han at gentage succesen fra sidste år, og hvis det skal ske, skal formen være i top.

– Vi begyndte allerede i slutningen af december at træne op til mesterskabet. Mit håb er at stå knivskarpt, for det er det, der skal til, hvis mit mål om at spille med om medaljerne skal indfries, siger Svendsen.