Mathias Thyrri og Amalie Magelund overraskede i mixeddoublefinalen ved VICTOR DM 2022. Få overblikket over alle vinderne.

 

Danmarksmestrene anno 2022 blev fundet lørdag aften i Blue Water Dokken i Esbjerg.

Amalie Magelund sejrede i både mixed- og damedouble, mens Line Christophersen, Kim Astrup/Anders Skaarup og Anders Antonsen udbyggede deres DM-pokalsamling.

Læs mere: Viktor Axelsen kåret som Årets Badmintonspiller for andet år i træk

Herresingle: Anders Antonsen (1. seedet) – Hans-Kristian Solberg Vittinghus (2. seedet): 21-12, 21-11

For fjerde gang i karrieren kunne Anders Antonsen lade sig kåre som danmarksmester. Aarhus AB-spilleren formåede at gøre det i år uden at tabe et eneste sæt.

– Det er jeg selvfølgelig glad for og super fedt at vinde for fjerde gang. Det var en god kamp, og Hans kæmpede bravt som altid, så jeg er glad og tilfreds, siger verdensranglistens nummer tre, som havde set meget frem til denne VICTOR DM-uge.

– Jeg går altid på banen for at spille godt, og jeg var motiveret for at prøve nogle ting af. Så vil jeg selvfølgelig også gerne vinde, og det var min store motivation i denne uge.

Damesingle: Line Christophersen (1. seedet) – Line Kjærsfeldt (2. seedet): 16-21, 21-19, 21-14

Line Christophersen vandt sin tredje DM-titel i træk og udligner dermed Kjærsfeldt, som var finalemodstanderen lørdag.

– Det betyder mega meget, og det er en kæmpe lettelse at få den. Og så imod Line Kjærsfeldt, der spiller vildt godt. Så det er jeg bare glad for, siger Christophersen.

Line Kjærsfeldt var ellers ikke langt fra at vinde sin fjerde titel, da hun særligt i starten af kampen var spilstyrende.

– Jeg følte, kampen var meget rodet, og hun fik sat et godt pres i starten, og jeg følte ikke, jeg kunne få noget til at fungere. Men jeg fik kæmpet mig tilbage og prøvede at blive i det, og så lykkedes tingene bare bedre og bedre, fortæller den 22-årige Gentofte-spiller.

Læs også: Alexandra Bøje kåret som Årets Komet 2021

Herredouble: Kim Astrup og Anders Skaarup (1. seedet) – Frederik Søgaard og Daniel Lundgaard (2. seedet): 18-21, 21-12, 21-14

Ligesom Anders Antonsen kunne Kim Astrup og Anders Skaarup også træde øverst på DM-skamlen for fjerde gang sammen. Parret har endda vundet tre titler i træk.

– Det betyder rigtig meget at opnå det. Vi lavede en aftale sidste år om at se, hvor mange gange vi kan stå med pokalen, inden vores karrierer slutter. Så det betyder rigtig meget at få vores navn på pokalen igen, siger Kim Astrup, hvorefter Skaarup satte nogle ord på parrets svære start i lørdagens VICTOR DM-finale.

– Jeg synes ikke, jeg spillede eller servede godt i begyndelsen. Jeg vidste dog, at det nok skulle vende, og det gjorde det. Vi fik lavet nogle justeringer, og så havde Kim også nogle gode server, som gjorde, vi fik nogle gode pointstimer.

Læs også: Livestream, modtag unikke fordele og få nye forbindelser på Badmintonlife.dk

Damedouble: Amalie Magelund og Freja Ravn (2. seedet) – Sara Lundgaard/Claudia Paredes (1. seedet): 21-8, 21-15

Amalie Magelund og Freja Ravn har spillet sammen i over et årti, og derfor var det noget helt specielt, at de to lørdag kunne lade sig hylde som danmarksmestre for første gang.

– Det betyder virkelig meget. Især når vi har spillet sammen gennem ungdomsårene og kunne krydse denne af. Der var rigtig mange nerver på, for det betyder meget for os.

– Det kan godt være, at for nogle er dette ikke den største turnering, men for os betyder det virkelig meget at kunne krydse den af. Så det er virkelig en forløsning, siger Freja Ravn, som ligesom Magelund spiller i Team Skælskør-Slagelse.

Mixeddouble: Mathias Thyrri og Amalie Magelund (2. seedet) – Mathias Christiansen og Alexandra Bøje (1. seedet): 21-18, 22-20

For andet år i træk vandt Amalie Magelund mixeddoublekategorien. Mens det sidste år var sammen med Niclas Nøhr, var det i år sammen med sin nye makker Mathias Thyrri. Parret har kun spillet sammen siden årsskiftet.

De formåede overraskende at vinde finalen over Mathias Christiansen og Alexandra Bøje, som ligger nummer 14 i verden.

– Det er altid fedt at vinde DM-guld. Det er specielt at spille de her turneringer i Danmark så at vinde guld for andet år i træk er sindssygt fedt, siger Amalie Magelund.

For Mathias Thyrris vedkommende var det hans første danmarksmesterskab i karrieren.

– Det var sindssygt fedt. Jeg er virkelig glad og glad for at kunne gøre det sammen med Amalie. Det var en perfekt start på vores nye makkerskab, siger Værløse-spilleren.

Badminton Danmark vil gerne sige tak til alle de fremmødte tilskuere i Blue Water Dokken i Esbjerg, tak til alle de frivillige og tak til Esbjerg for at være med til at arrangere VICTOR DM 2022. På gensyn i 2023!

Husk at du altid kan følge med på Badminton Danmarks sociale medier:
Facebook: /badmintondk 
Instagram: @Badmintondenmark
Twitter: @baddk 
Youtube: Badmintondk 
LinkedIn: Badminton Danmark